(FOTO) Jihlava projektuje padesátimilionové Komunitní centrum sociálních služeb

Výstavba společné budovy pro sídlo sociálních služeb v krajské  městě je opět blíže k realizaci. Už se projektuje! Místo zvolené pro stavbu Komunitního centra sociálních služeb (KC) se nachází na západní hraně areálu
Nemocnice Jihlava, při ulici Za Prachárnou.

Místo tvoří určité prostorové i komunikační rozhraní mezi areálem nemocnice na východě, zástavbou bytových domů na západě, obchodním centrem na severu a zelenou plochou s připravovanou stavbou domova pro seniory na jihu. Stavba bude o jedno patro nižší vzhledem k blízkosti heliportu letecké záchranky (více zde).

Dům bude sloužit pro nestátní neziskové organizace zajišťující služby a péči pro spoluobčany se
specifickými potřebami. Našim záměrem je navrhnout invenční dům, který:
– přínosným způsobem doplní stávající urbanistickou strukturu místa
– vytvoří podmínky pro řízené otevření areálu nemocnice pro pěší (a cyklisty)
– nabídne komfortní a účelné prostory koncipované pro specifické potřeby jednotlivých
neziskových organizací
– bude schopen dlouhodobě variabilně a flexibilně reagovat na potřeby uživatelů a jejich změny
– bude mít výborné energetické parametry, nízké nároky na údržbu a přiměřené pořizovací
náklady
– budou mít jeho uživatelé, klienti i obyvatelé okolních domů rádi

Dům má tvar prostého hranolu bílé barvy vyjadřujícího jednoduchost a praktičnost koncepce. Jednoduchý tvar domu také minimalizuje plochu obálky budovy a umožňuje s rozumnými náklady splnit současné energetické požadavky. Pravidelný modul vnitřního konstrukčního uspořádání se ve fasádách projevuje formou pravidelného
rastru jednoduchých oken.

Odpovědět

Vaše emailová adresa nebude zveřejněna. Vyžadované informace jsou označeny *

Grafickou podobu zajistil WebRex s.r.o.
 
Plastová okna