Necidova katastrofa: Prohlášení klubu zastupitelů někteří členové ani neviděli!

Zastupitelé Radovan Necid, Jiří Michlíček, Libor Beneš, Michaela Salašová, Petr Juda a Blanka Přibylová vydali společné „Prohlášení klubu zastupitelů To pravé Meziříčí ke zneužití veřejných prostředků k politické manipulaci městskou radou“ (dokument zde).

Necid

Podle informací Občasníku ale nebyl obsah prohlášení konzultován se všemi členy zastupitelského klubu a dokonce ani s řádně zvoleným předsedou zastupitelského klubu Vilémem Lavickým (ODS).

Trojice velkomeziříčských zastupitelů Lavický, Fantišek Komínek a Jiřina Jurdová nedostali od zbytku zastupitelského klubu ani příležitost vyjádřit se ke společnému prohlášení.

„Narazil jsem na to prohlášení při surfování po internetu, před tím jsem ho neviděl,“ řekl zastupitel František Komínek (To pravé Meziříčí).

Zastupitel Komínek odmítl možnost, že by došlo k „převolení“ vedení klubu a zastupitel Lavický by přestal být předsedou zastupitelského klubu „To pravé Meziříčí“.

Zůstává otázkou, jak přesně pracuje zastupitelský klub uskupení „To pravé Meziříčí“ při přípravě prohlášení zastupitelského klubu. Spolu se starostou Necidem jsou pod prohlášením podepsáni i bývalí radní města, kteří byli sesazeni po předchozím propagandistickém slovním útoku na většinu zastupitelů města známém pod označením „pověstná třináctka“  (více zde).