DOKUMENT: Prohlášení lídra ANO Josefa Pavlíka k zatajenému členství v KSČ

Omluvil jsem se sice už před kolegy, známými, i novináři, ale protože bych nerad, aby k někomu má omluva nedorazila, rozhodl jsem se ji sám sepsat a veřejně publikovat.

Bylo mojí velkou chybou, že jsem ve svých osobních materiálech neuvedl své dvouleté řadové členství v KSČ a to od prosince 1987. Uvědomuju si, že z mé strany se jedná o lidské ale i politické selhání, které mě hodně trápí.

Tím více si pak vážím toho, že nově zvolení krajští zastupitelé mi v hlasování vyjádřili podporu a to za předpokladu, že doložím jimi vyžádané materiály. V první řadě mě vyzvali, abych v co nejkratší době předložil své negativní lustrační osvědčení, což jsem neprodleně udělal. Pravděpodobně proto, aby byly vyloučeny jakékoliv další spekulace o mé minulosti, požádali mě zastupitelé, abych jim předložil své potvrzení o získání bezpečnostní prověrky, stupeň utajení „Vyhrazené“. Napsal jsem si o ni na Nejvyšší státní zastupitelství v Brně, vše v souladu se Zákonem č. 412/2005 Sb. o ochraně utajovaných informací a o bezpečnostní způsobilosti. Jen aby bylo jasné, přístup k utajovaným skutečnostem jsem měl za svého působení ve funkci ředitele sekretariátu nejvyššího státního zástupce v Brně a získat ho může jen zcela bezúhonný člověk.

ANOVše podle požadavků, přesto se ale závěrem ještě jednou omlouvám. Věřte, že jsem za předcházejících deset měsíců pracoval na hraně maximálního pracovního, fyzického a psychického vypětí, které bylo díky práci všech mých kolegů zúročeno do vynikajícího volebního výsledku a jsem připraven v tom pokračovat i v zastupitelstvu kraje Vysočina.

(Bez redakčních úprav, nekráceno)

Žádné odpovědi